What's new
Panelica Community Forum

Welcome to the official Panelica Community Forum — the central hub for server administrators, developers, and hosting professionals. Register a free account today to access technical discussions, product announcements, feature requests, and direct support from the Panelica team. Be part of the growing community shaping the future of server management.

Docker container delete problem

Docker konteynırı silerken tek konteynır seçilmiş iken tüm konteynırları sildi.
Could you please explain in detail what steps you took to investigate this issue? We were unable to identify or reproduce this issue on our side.

PostgreSQL konteynırım vardı. Rutinde tüm web sitelerim bunu kullanıyor. Daha sonra Iot cihazlarım için emqx konteynırı aktif etmek istedim, listede bulamadım, yaml dosyası olarak çalıştırdım fakat dökümantasyonundaki talimatı direk yapıştırdığım için expose port ayarları olmadan çalıştı. Bende manuel docker run ile çalıştırmak istedim. Bunu yapmadan öncede mevcut emqx konteynırını silmek istedim. O anda emqx ve postresql iki tane konteynır vardı ekranda. Sadece emqx'i seçip sil düğmesine bastım fakat silinmedi. Hatada vermedi ama silme işlemini Delete Selected düğmesi ile yapmıştım. Dedim ki o düğme çalışmıyor olabilir o zaman alttaki çöp kutusu simgeli sil düğmesine tıklayayım, onu tıkladığımda ikisi birden silindi ve tüm veritabanım yok oldu. Tabi düşünmeden hemen yeniden bir postgresql kaldırdım, oda init çalıştırdığı için önceki konteynıra ait data klasörünü silmiş oldu ve bu sayede tüm veritabanımı kaybettim, taşıma sırasında aldığım db yedeklerine geri döndüm. Panelin yedekleme kısmı docker üzerindeki db leri kapsamadığı ve default olarak postgresql ayrıca sunulmadığından projelerime laravel commands ile çalışan yedekleme job ları oluşturdum, günlük kendi yedeğini alır hale getirdim.

1787306565336.png

Kritik konteynırlar için deploy'un içindeki enviromentteki gibi kilitleme işlemi olabilir, kilit açılmadan silinemez ve x tane kontynır silinecek bildirimin haricisnde koteynır isimleri tek tek yazabilir ve DLETE yaz kutusundaki metin DELETE-KONTYNIR ADI olabilir, hatalı silme konusunda kullanıcıya evet şuan postgresql'i siliyorum galiba durmalyım farkındalığını net sağlar diye düşünüyorum. UX lik bir durum bu önerim. Yedekleme sistemine docker'ın datasınıda tanımlayabilirsek mysql gibi postgresql desteği ayrıca sunmak gerekmeyebilir, mongo vs. diğerleride alınabilir veya bu benim docker bilgisi eksikliğimde olabilir bilmiyorum. data klasörü direk data değilde konteynır id'si ile oluşturuylsa initte eskisi silinmez. geri getirilebilir olur.

Back